Stemmesegga

Denne toppen på Osterøy kan du nå fra flere kanter. Vi pleier å gå fra Mjelde, da er det stort sett oppoverbakke. Utsikten fra varden er flott, og vi har hørt at det er fin utsikt mot Nordhordalnd fra andre enden av ryggen. Vi har imidlertid ikke gått så langt. Det er lite stein i stien og en god del myr, så det er greit med godt fottøy. Første del av turen går gjennom et gårdstun og et beite. Da vi gikk i september var det kyr på beite, men de var ikke helt nede ved stien. Husk å lukke grinda. Vi brukte litt over en time opp til varden og litt under en time ned. Hvis du vil ha en kortere og litt flatere tur, er det mulig å gå fra Sundland, og det finnes også en rundtut på ut.no.

Turbeskrivelse: Fra Mjeldal ungdomshus går du ca 400 m langs riksvei 359 i motsatt retning av Haus. På venstre siden av veien ser du skilt til Stemmesegga. Gå gjennom gårdstunet og følg skogsveien oppover. Der veien ser ut til å gå inn på jordet, tar du til høyre og følger veien langs steingarden. Det kan være litt gjengrodd. Skogsveien går oppover gjennom skogen, og etter litt over en km kommer du til en stor myr. Ta til høyre ved skiltet før myren og følg stien rundt myren. Det er en god del våte parti før en kommer opp i høyden, men stien er ellers fin å gå. Den er merket hele veien. ryggen.

Hvordan komme seg dit: Kjør over Osterøybroen, gjennom tunellen og ta riksvei 359 mot Haus. Det er en stor parkeringsplass ved Mjeldal ungdomshus (nr 144). Ta til venstre ved busstoppet.

Total distance: 7.39 km
Max elevation: 621 m
Min elevation: 91 m
Total time: 03:30:19
Download file: 2021-04-18__Stemmesegga.gpx

Turen opp på film i 4X hastighet. Her kan man se hvorfor det er best å gå rundt myren,