Om oss

Kenneth og Maria går fjellturer i Bergen og omegn og vil gjerne inspirere andre til å gjøre det samme. Her finner du beskrivelse av lette og mer krevende turer som passer for de fleste.

Om oss
Vi startet med fjellturer i 2019 og var egentlig ikke så kjent med fjellene i Bergen. Maria har fibromyalgi, astma og vondt i bena, og vi måtte derfor starte forsiktig. Den første turen vi gikk var på Lyderhorn, fordi vi kjente noen som visste hvor stien gikk. Etter hvert oppdaget vi Turistforeningens ut.no, og da ble det enklere å finne turer. Vi er ikke så glad i å gå samme tur to ganger, så vi prøver alltid å finne nye topper å gå på. Etter hvert hadde vi vært på så mange turer at vi fikk lyst til å dele dem med andre.

Det beste for Maria er å gå enten opp eller ned, flatt terreng og veg er ikke så greit. Derfor er de fleste av turene våre toppturer. Det er også litt begrenset hvor langt vi kan gå før bena streiker, de fleste turene er under 12 km. Tiden vi bruker på turene kan variere etter formen, så tidsangivelsen må brukes som en pekepinn. Vi har alltid noen fotopauser og en liten kaffepause, og disse er inkludert i tiden. Vi prøver å få tidsaetimatet til å bli relativ likt, så hvis det er en dårlig dag, trekker vi fra litt i tidsangivelsen. Vi har også brukt ut.no for å se hva som er estimert tid der.

GPX-filer
Vi legger ut GPX filer fra turene våre. Disse filene er gjennomførte turer og ikke planlagte, det vil si at det er mulig å gå der filen viser, men det er ikke alltid vi treffer stien helt og vi har vanligvis en kaffepause på turen som også kommer inn. Filene er helt greie å bruke, så lenge dere har det i bakhodet. Filnavnet angir også dato for når turen ble gått.

Filene kommer fra Polarklokken eller Komoot-appen på telefonen som tar opp turene våre.
Hvis du bruker Komoot, kan du hente turene rett fra profilen til Kenneth

Vi setter pris på tilbakemeldinger hvis det er noe feil på siden vår, eller i turbeskrivelsene våre. Vi vil også gjerne høre hva du synes om turen, kanskje hadde du en helt anne opplevelse enn oss?

Send gjerne epost til kontakt@familienskjold.com