Nordgardsfjellet og Tellevikfjellet

Turene starter fra parkeringsplassen Håkonsplass på Baugtveit i Åsane. Det er mange stier å velge i, og disse to fjellene kan gjerne kombineres med Høgstefjellet og/eller en ekstra innsjekking i Fjelltoppjakten ved demningen Milastemma. Hvis du er ute etter en kort tur med nydelig utsikt over sjøen, Åsane og til Gullfjellet, kan du gå opp på Nordgardsfjellet og ned samme vei. Stien er litt ulendt med jord, røtter og steiner. Den er nokså våt mange steder, men det er lagt ut fine klopper.

Turbeskrivelse for rundtur Baugtveit-Nordgardsfjellet-Tellevikfjellet: Turen starter fra Håkonsplass. På venstre side av veien rett etter parkeringsplassen ser du skiltet mot Nordgardsfjellet. Følg stien til varden på toppen, det er under en kilometer. Ta til høyre mot Tellevikfjellet (se gpx-filen lenger nede), og til høyre igjen i neste stikryss. Det er en del stier i området, men du ser Tellevikfjellet, og kan peile ut retningen. Stien slynger seg opp fjellsiden til toppen. Her er det bord og benk der du kan ta kaffepausen. Stien nedover går litt til høyre. Når du kommer til et kryss der jubileumsstien går begge veier, tar du til høyre. Stien går langs Baugtveitstemma et stykke, så på grusvei. Det siste stykket tilbake til parkeringsplassen går på asfalt gjennom et gårdstun.

Hvordan komme seg dit: Hvis du kommer fra Bergen sentrum til Åsane, ta av ved IKEA, og følg rv 564 til Baugtveitvegen. Turparkeringen ligger godt oppe i bakkene, på høyre side av veien.

Alternativ rute med ekstra innsjekk i Fjelltoppjakten: Baugtveit, Nordgarsdfjellet, Milastemma og Tellevikfjellet. Denne turen er kanskje mest for de som holder på medFjelltoppjakten. Milastemma er en demning som ble bygd til Salhus Tricotagefabrikk. Den ligger nedenfor Tellevikfjellet i retning Salhus. Første del av turen fra Nordgardsfjellet går i åpent fjelllandskap med fin utsikt over sjøen, før en kommer ned i skogen. Her er det relativt bløtt. Fra toppen på Nordgardsjellet følger en en sti som går i retning sjøen og deretter mer eller mindre langs kanten. Det er mange stier her, men en skal holde til høyre frem til et kryss som er skiltet Jørgenstemma. Her tar en til venstre. Etterhvert er det skiltet mot Milastemma. Ved demningen følger en skilt opp på Tellevikfjellet. Vi brukte ca 1,5 time fra Baugtveit til Tellevikfjellet og deretter 0,5 time ned til parkeringsplassen.

På vei til Milastemma
Utsikt mot Gullfjellet
Utsikt fra Tellevikfjellet
Utsikt fra Nordgardsfjellet
Total distance: 4.31 km
Max elevation: 436 m
Min elevation: 232 m
Total time: 02:18:57
Download file: 2021-04-16_Nordgardsfjellet og Tellevikfjellet.gpx

Første forsøk med «timelaps» video fra hele turen