Nordgardsfjellet og Tellevikfjellet

Fra parkeringsplassen Håkonsplass er det mange stier å velge i. Vi gikk opp på Nordgardsfjellet og videre til Tellevikfjellet. Nordgardsfjellet er lavest, men har den fineste utsikten. Hvis du er ute etter en kort tur med nydelig utsikt, kan du gå opp på Nordgardsfjellet og ned samme vei. Du kan selvsagt gjøre det samme med Telleviksfjellet, og starte i motsatt retning. Stien er litt ulendt med jord, røtter og steiner. Den er nokså våt mange steder, men det er lagt ut fine klopper.

Turbeskrivelse: Turen starter fra parkeringen på Baugtveit. På venstre side av veien rett etter parkeringen, ser du skiltet mot Nordgardsfjellet. Følg stien til varden på toppen, det er under en kilometer. Ta til høyre mot Tellevikfjellet (se gpx-filen lenger nede), og til høyre igjen i neste stikryss. Det er en del stier i området, men du ser Tellevikfjellet, og kan peile ut retningen. Stien slynger seg opp fjellsiden til toppen av Tellevikfjellet. Her er det bord og benk der du kan ta kaffepausen. Stien nedover går litt til høyre. Når du kommer til et kryss der jubileumsstien går begge veier, tar du til høyre. Stien går langs Baugtveitstemma et stykke, så på grusvei. Det siste stykket tilbake til parkeringsplassen går på asfalt gjennom et gårdstun.

Hvordan komme seg dit: Hvis du kommer fra Bergen sentrum til Åsane, ta av ved IKEA, og følg rv 564 til Baugtveitvegen. Turparkeringen ligger godt oppe i bakkene, på høyre side av veien.

Utsikt fra Nordgardsfjellet
Fra Nordgardsfjellet
På vei til Tellevikfjellet
Total distance: 4.31 km
Max elevation: 436 m
Min elevation: 232 m
Total time: 02:18:57
Download file: 2021-04-16_Nordgardsfjellet og Tellevikfjellet.gpx

Første forsøk med «timelaps» video fra hele turen