Ljosvollsvarden

Denne rundturen går på østsiden av Valle i Fana. Mesteparten av turen er i skogsterreng med noen våte områder. Utsikten fra varden er ikke all verden, men du kan se Hausdalshorga, søre Gullfjelsoppen og Svenningen. Vi synes det er en grei ettermiddagstur når vi ikke har tid til å reise så langt.

Turbeskrivelse: Følg skiltet mot Ljosvollsvarden fra gangstien 200 meter nord for Spar-butikken på Valle. Første del av turen går bratt opp gjennom boligområde før du fortsetter på sti. Det går an å korte ned turen ved å følge skilting rett til Ljosvollsvarden, mens denne ruten går på jubileumstien og svinger rundt og tilbake. Undervegs kan du sjekke inn på Birkelandsfjellet. Den avstikkeren er ikke med i gpx-filen, men du kan se en sti til venstre etter kloppen på bildet under. Du må følge med på kartet for å se når du nærmer deg (eventuelt appen Fjelltoppjakten). Etter kloppene kommer du til et kryss. Følg skogsvegen til høyre, ikke jubileumsstien som fortsetter til venstre. Resten av ruten er stort sett merket med gult. Stien krysser etterhvert en relativt ny skogsveg, før du går på sti opp til Ljosvollsvarden. På vei tilbake er det flere stivalg. Første gangen vi gikk, fulgte vi gule merker helt tilbake til boligområdet i Vallalia (gpx-filen). Det ble litt kortere. Senere har vi tatt av til venstre fra den gulmerkede stien, som i turbeskrivelsen på ut.no. Da kommer du ned i Vallaheia.

ut.no: Ljosvollsvarden. Merk at det ikke er lov å parkere på Spar utenom åpningstiden. Vi fant parkering langs gaten på andre siden av veien.

Total distance: 5.23 km
Max elevation: 299 m
Min elevation: 141 m
Total time: 01:13:06
Download file: Ljosvollsvarden_2021-04-03.GPX