Nubbevatnet

Det er flere veier til Nubbevannet, men denne rundturen begynner langs kammen av Landåsfjellet. Her er det flott utsikt over byen. Toppen på Landåsfjellet ligger rett bak Nubbevannet. Første gangen vi gikk turen fortsatte vi videre derfra, se turbeskrivelsen under. For en enklere tur kan du gå langs vannet til du treffer lysløypen og følge den tilbake til parkeringsplassen.

Turbeskrivelse: Stien begynner i enden av parkeringsplassen. Følg stien oppover langs kammen av fjellet. Ved skiltstolpe 1110 tar du til høyre mot Baunehytten og Nubbevatnet. Nubbevatnet ligger utenfor nedslagsfeltet til drikkevannskilden, så her er det fint å bade. Vi gikk med barn og hund i april 2020, og noen var så tøffe at de tok seg et bad. Det er et populært turmål, så du må regne med at du møter en del folk. Stien fortsetter rundt vannet på østsiden og gjennom skogen. Vi lette litt etter stien inne i skogen, men de fleste stiene tar deg i samme retning. Ta til høyre ved skiltet med Helgesæter til du treffer grusveien fra Nubbevatnet. Gå nedover og ta til høyre i krysset ved turkartet. Du kommer tilbake der stien startet, ved turparkeringen langs Nordre Nattlandsfjellet.

Vi gikk turen på nytt i mai 2021, og da gikk vi ned «Nubben». Stien starter i enden av vannet, på vestsiden. Den går raskt over i grusvegen som er nevnt over.

Dette er en av turene i Bergen og Hordaland Turlags TiTur20.

Fin utsikt fra turstien langs kammen av Landåsfjellet
Total distance: 6.29 km
Max elevation: 423 m
Min elevation: 199 m
Total time: 02:22:33
Download file: Nubbevatnet_2020-04-22.GPX

Ruten under er uten turen om Landåsfjellet, men bare rett fra Nubbevannet og ned til grusveien.

Total distance: 4.24 km
Max elevation: 435 m
Min elevation: 266 m
Total time: 02:01:59
Download file: Nubbevatnet 29.05.2021.gpx