Nobbane fra Bontveit

Denne turen gikk vi en ettermiddag i desember, og det var en del snø oppe i høyden. Kombinasjon av snø og manglende lys gjorde at vi ikke gikk helt til toppen av Nobbane. Det er fint å gå en rundtur som inkluderer Nobbane, for eksempel om Slettegga (til venstre når du kommer opp), om Austefjellet og/eller Hausdalshorga (til høyre), eller via Dyrdalen.

Turbeskrivelse: Vi startet på turparkeringen på Bontveit. Hvis den er full, er det en annen parkeringsplass rundt svingen. Vi fulgte grusveien og tok til høyre i krysset. Stien går gjennom Bjørnastølen og svinger til høyre mot Nobbane. Du kommer etter hvert til et stikryss der du kan gå rett frem til Dyrdalen, eller fortsette opp på Nobbane.

Fjellområdet med turstart fra Bontveit er et av favorittstedene våre. Merk at det ofte er veldig vått og at snøen ligger lenge om våren. I facebookgruppen Gullfjellets venner kan du få tips om snømengde og føre av andre turgåere. Det går sau på beite her, så husk å ha hunden i bånd og lukk grinder etter deg. Det er ofte dårlig dekning i området.

Total distance: 7.31 km
Max elevation: 639 m
Min elevation: 308 m
Total time: 02:34:06
Download file: Nobbane_2020-12-30.GPX