Lyngbønipa og Gravdalsfjellet

Lyngbønipa er et av de ti turmålene du må besøke for å fullføre TiTur21. Siden turen var så kort (3,6 km), tok vi med Viggohytten og Gravdalsfjellet. På Lyngbønipa har du fin utsikt mot blant annet Askøy, Åsane og Lyderhorn. Turen går stort sett i skogsterreng til du skal opp på Gravdalsfjellet. Du går forbi Viggohytten, og her er det fint å sette seg ned og nyte utsikten. Fra Gravdalsfjellet er det flott utsikt i alle retninger.

Turbeskrivelse: Turen starter bak busskuret ved badeplassen i Nipedalen. Stien går bratt oppover ca 500 meter, før du tar til venstre på toppen. Følg stien langs kanten på kollen forbi et lite utsiktspunkt. Du skal ned og opp igjen før du når Lyngbønipa. Ikke gå for langt mot høyre, da treffer du Gravdalsfjellet. Følg gpx sporet hvis du er usikker. Lyngbønipa ligger ytterst på kanten og har en mast.

Gå samme sti et stykke tilbake, med Gravdalsfjellet og Nipetjørn på venstre hånd. Fortsett parallelt med Nipetjørn over en kolle. Når du kommer ned, tar du stien til venstre langs enden av tjernet og over en myr. Følg skilt til Gravdalsfjellet og Viggohytten. Du går opp en trapp og følger stien til hytten. Fortsett på sti til høyre for gapahuken og følg den opp på Gravdalsfjellet.

Gå samme vei tilbake til du kommer til krysset i enden av Nipetjørna etter myren. Her tar du til venstre i stedet for å gå tilbake den veien du kom. Nedstigningen er litt kupert enkelte steder, det er blant annet en del røtter i stien. På veien passerer du rasteplassen Moseplassen, før du følger en grusvei tilbake til Nipedalen (skiltet). Du kan gå grusveien helt tilbake, eller følge en sti langs Tennebekktjørna. På fine sommerdager er parkeringsplassen helt full, så det lønner seg å gå utenom badesesongen.

Innsjekk i «Sjekkut» på Viggohytten
Utsikt i alle retninger fra Gravdalsfjellet
Total distance: 8.4 km
Max elevation: 355 m
Min elevation: 92 m
Total time: 02:57:30
Download file: Lyngbønipa og Gravdalsfjellet_2021-03-27.GPX