Flatafjellet

Dette er en del av turen Borge og Deilevatnet, men stopper på Flatafjellet. Det går oppover hele veien fra parkeringsplassen, men stien er stort sett lett å gå. Det er noen våte partier og litt røtter i stien gjennom skogen, og det siste stykket opp mot utsiktspunktet er litt mer kupert. Så fort du kommer opp på fjellkammen, har du fin utsikt mor Åsane og Osterøy. Rett til høyre er det en liten topp du kan gå opp til for å få enda mer utsikt, eller du kan fortsette til Norhytta (ca en halv km). Da følger du stien til venstre og tar til høyre når stien deler seg. Du kan se Norhytta fra krysset.

Turbeskrivelse: Fra Ved Unneland i Arna tar du inn til venstre rett etter bensinstasjonen (hvis du kommer fra Nesttun). Ta til venstre inn Langedalen og senere til venstre på Kvamsvegen. På venstre side av veien vil du se turskilt og en traktorvei med en veldig liten parkeringsplass. Det er også noen parkeringsplasser langs veien.

Følg traktorveien og etter hvert skogsvei. Det er skiltet til Norhytta, Fløyen osv. Etter myren med klopp fortsetter du rett frem opp i skogen. Stien deler seg et stykke opp i lia, men begge stiene går til toppen.  

Du kan avslutte turen her, eller gå opp på en høyde til venstre for bildet.

Turen er lik første delen av Borga og Deilevatnet, slik at GPX filen kan hentes der