Borga og Deilevatnet

Dette er en virkelig fin tur fra Kvamsdalen i Arna. Det er et par kilometer med motbakke opp på Flatafjellet, men resten av turen går bortover og svakt oppover på en «minividde» med nydelig utsikt. Du kan se både Veten og Høgstefjellet i Åsane, Osterøy og Gullfjellet. På høyre side har du vidden og Vardegga, og etter hvert kan du se toppen på masten på Ulriken. Ved Borga ser du blant annet Unneland, Livarden og Slettegga. Stien er stort sett fin å gå med noen våte partier. Siden det fremdeles lå litt snø da vi gikk i april, fant vi ikke alltid stien. Det gikk likevel greit å finne frem.

Deilevatnet er en del av Titur21, men vi gikk til Borga rett bak vannet. Hvis du følger gpx sporet vårt, må du se bort fra litt virring rundt på Borga der vi lette etter le til kaffepausen.

Turbeskrivelse: Fra Ved Unneland i Arna tar du inn til venstre rett etter bensinstasjonen (hvis du kommer fra Nesttun). Ta til venstre inn Langedalen og senere til venstre på Kvamsvegen. På venstre side av veien vil du se turskilt og en traktorvei med en veldig liten parkeringsplass. Det er også noen plasser langs veien. Hvis det er fullt, er det mulig å kjøre til Haugland og gå derfra. Turen blir en del lenger, men det er god parkering ved en nedlagt skole. Følg turen Titur17 Norhytta til Flatafjellet, og følg denne turen videre derfra. PS: Vi har hørt at det er planlagt utbygging på tomten til Haugland skole, så det er mulig at denne parkeringsplassen forsvinner etter hvert.

Følg traktorveien fra parkeringsplassen, og etter hvert skogsvei. Det er skiltet til Norhytta. Etter myren med klopp fortsetter du rett frem opp i skogen. Stien deler seg et stykke opp i lia, men begge stiene går til toppen. Følg skiltet videre mot Norhytta (litt til venstre). Ved neste stidele der du ser Norhytta (rød hytte til høyre), går du rett frem. Stien er litt utydelig. Det var fremdeles litt snø da vi gikk i april, men det går greit å holde retningen. Etter 1 km ser du Deilevatnet. Toppen Borga ligger rett bak vannet.

Deilevatnet med Livarden i front. Kontrollspørsmålet for Titur21 er om det vokser vannliljer i vannet. Tja….
Ulriken på høyre hånd

Som nevnt, GPX filen ble laget med litt snø på stien og flukt fra nordavinden til kaffepausen. Hvis det er bart når du går, bare følg stien. Det viktigste er at vi kom frem til toppen.

Total distance: 7.25 km
Max elevation: 683 m
Min elevation: 252 m
Total time: 03:32:45
Download file: Deilevannet og Borga 25.04.2021.gpx