Turnerhytten

Vi liker best å gå nye turer så ofte vi kan, men vi er glade i å gå til Turnerhytten fra Sædalen. Vi går både fra Sædalen skole og Sædalen vannbehandlingsanlegg i Øvre Sædalen. Dette er også en flott vintertur, da det som regel er tråkket opp spor. Det kan være litt utfordrende med fonner på vidden, men hvis ikke det er altfor mye snø, går det helt fint. Vi pleier å ha med brodder, da det kan bli litt isete i de bratteste partiene. Denne turen er fin både til motbakketrening og søndagstur. Det er mange som går her, men når en kommer opp på vidden, er det god plass.

Turbeskrivelse fra Sædalen skole: Det er skiltet fra turparkeringen. Det kan være litt fullt her, da det er et populært område. Om sommeren går det an å st langs vegen litt nærmere skolen. De første 2 kilometerne går på grusveg, og det er oppover hele vegen. Når en kommer til demningen, går en langs vannet og svinger nordover. Stien går oppover kammen og opp på vidden. Her går en fortsatt nordover, fra hyttte til hytte til en ser Turnerhytten. Når er først er på vidden, kan en gå til for eksempel Hauggjelsvarden eller Ulriken. Det er også flere ruter ned, men vi pleier å gå samme veg.

Turbeskrivelse fra Øvre Sædalen: Denne turen har litt færre høydemeter og går på sti hele veien. Den starter ved Sædalen vannbehandlingsanlegg, der er det en liten parkeringsplass. Følg asfaltert veg med bom oppover til toppen. Her går det en sti opp tretrapper. Det er litt bratt i begynnelsen, men flater litt ut når en nærmer seg Søre Gløvrevatnet. Når en kommer til demningen går en langs sørenden av vannet og opp på Gløvrehaugen. Her kan en ta to stier, men en skal etterhvert mot høyre rundt enden av Nordre Gløvrevatnet og oppover kammen. Herfra går en samme veg som i turbeskrivelsen over.

Total distance: 10.97 km
Max elevation: 654 m
Min elevation: 159 m
Total time: 03:27:37
Download file: Turnerhytten_2021-02-06.GPX
Total distance: 9.99 km
Max elevation: 656 m
Min elevation: 223 m
Total time: 03:42:58
Download file: Turnerhytten_2020-09-16.GPX

Denne ruten er «skreddersydd» for Fjelltoppjakten, nesten som et Kinderegg, 3 i en.
På veien opp går du via Vasslifjellet, rett ovenfor Turnerhytten ligger Haukelandsstikkene og til slutt en svipptur innom viddens høyeste punkt, Hauggjeldsvarden. Ellers er det lik som turbeskrivelsen fra Øvre Sædalen.

Total distance: 9.25 km
Max elevation: 708 m
Min elevation: 270 m
Total time: 02:40:44
Download file: Turnerhytten 04.08.2021.gpx