Redningshytten fra Hausdalen

Denne rundturen starter på parkeringsplassen innerst i Hausdalen, den sørlige delen av Gullfjellsområdet. Dette er et av favorittområdene våre. Hausdalssiden har stort sett litt tørrere terreng enn Bontveit. Denne gangen gikk vi gjennom Hestabotn opp til Redningshytten, og over Toro og Hausdalsåsen tilbake. Det er Toro som utgjør «toppturen», med nydelig utsikt langs hele kammen.

Turbeskrivelse: Gå gjennom grinden etter parkeringsplassen og gå til venstre (ikke over broen). Stien går gjennom hele dalen. Når du kommer ut i andre enden (midterste bilde nederst), ser du Redningshytten. Det er et populært turmål, men mange går fra andre siden (Osavatnet i Arna). Hytten er åpen for servering på søndager. Fra Redningshytten går du tilbake i samme retning du kom fra, til du ser et stikryss. du skal ikke gå mot Gullfjellstoppen, men velge stien som går østover og så sørover. Etter hvert kommer du opp på Toro og følger kammen et godt stykke i åpent lende før du kommer ned i skogen. Det går noen flere stier over kammen, vi kom litt langt ned før vi fant hovedstien igjen. Når du er i enden på kammen, krysser du under en kraftledning. Her er det mulig å fortsettte på en sti til høyre, men det enkleste er å følge skogsveien som snor seg ned til den gamle militærveien gjennom Brekkedalen. Når du er nede ved veien, tar du til høyre og går et par kilometer tilbake til parkeringsplassen.

Dette området er fullt av sau i beiteperioden, og det er også noen villsauer som går ute hele året. Hold derfor hunden i båd og lukk grinden. Det er også viktig å holde seg til parkeringsplassen og ikke parkere på snuplassen eller innmark. Parkeringsplassen er ikke så liten, men dette er et populært område. Når det er varmt og fint, er det mange barnefamilier som er på tur i Brekkedalen.

Toro
Total distance: 15.65 km
Max elevation: 687 m
Min elevation: 85 m
Total time: 04:07:58
Download file: Redningshytten fra Hausdalen_2019-10-06.GPX