Austefjellet

Austefjellet (808 m.o.h) ligger inne i Gullfjellsmassivet og kan nås fra flere kanter. Du kan gå fra Bontveit, for eksempel over Hausadalshorga og «mini Besseggen», opp Dyrdalen (se turbeskrivelse under bildene), eller fra Osavatn ved Unneland. Ved Osavatn er det en stor parkeringsplass med WC. Det koster 20 kr i ukedagene og 40 kroner i helg/helligdager å parkere. Vippsnr 600321.

Turbeskrivelse for runden Osavatn, Austefjellet, Redningshytten

Ta til høyre ved broen rett etter parkeringsplassen. Følg stien oppover. Etter ca 1,7 km i nærheten av en varde med en høy stein, skal det gå en sti til venstre mot varderekken. Siden det fortsatt lå en del snø, fant vi ikke stien og gikk litt på kryss og tvers. Du skal imidlertid følge varedrekken mot venstre, så det er ikke vanskelig å finne frem. Følger du varderekken til høyre, kommer du til Nobbane og Slettegga. Nå skal du følge varderekka resten av turen. Først opp på Austefjellet, så til venstre igjen (ikke langs ryggen på Austefjellet, men ned på baksiden) til du kommer til Redningshytten. Den er vanligvis åpen for servering i helgene, men nå er den stengt pga pandemien. Her følger du skilt og varderekke mot Osavatn. Turen er ganske lettgått hvis det ikke er altfor vått, men det er en del myr. Det er også en nokså lang oppoverbakke (rundt 500 høydemeter) fra parkeringsplassen til Austefjellet. Fra Redningshytten går du først på tydelig sti, så grusvei.

Total distance: 8.49 km
Max elevation: 849 m
Min elevation: 357 m
Total time: 03:25:22
Download file: Austefjellet - Redningshytten 01.05.2021.gpx

Turen ble gått når det fremdeles var litt snø, så vi mistet stien litt en liten periode.

Turbeskrivelse fra Bontveit

Start på en av parkeringsplassene innerst i Bontveitdalen. Det er en parkeringsplass «på toppen» og en nede bak svingen. Følg hovedveien videre ned til Lund, og ta til venstre inn Øvstebøveien. Følg veien til den ender i et gårdstun. Her samler bøndene sauene om høsten, og du skal gjennom en kraftig sauegrind på venstre hånd. Etter grinda følger du en gammel setervei og etter hvert en sti som går langs Dyrdalselva. Når du kommer ut i åpent lende, fortsetter du forbi setra og gjennom Dyrdalen på venstre side av Dyrdalsvannet. Fortsett nordover til du treffer varderekka som går til Austefjellet. Følg rekka til høyre opp på toppen. Gå samme vei ned gjennom Dyrdalen. Ta av til høyre ved vannet, gå rundt enden på Nobbane, forbi Bjørnastølen og tilbake til parkeringsplassen.

Total distance: 12.96 km
Max elevation: 674 m
Min elevation: 214 m
Total time: 03:43:56
Download file: Bontveit - Austefjellet_2019-10-27.GPX

Denne turen avsluttet vi får vi kom helt opp til Austefjellet. men siste del er det bare å følge varderekken.