Knappenfjellet

Dette er en kort og grei tur med fin utsikt. På toppen av Knappenfjellet i Ytrebygda finner du ruinene av festningsanlegget som tyskerne bygde under den annen verdenskrig. Det kan være veldig vått og opptråkket i terrenget, og litt glatt på berg og steiner på veg ned. Om sommeren er det mange som bader i tjernet.

Turbeskrivelse: Kjør inn Knappenveien rett ved Straume bro. Kjør helt til enden, gjennom Knappentunet. Her er det en liten parkeringsplass. Turen starter i enden av parkeringsplassen på høyre side. Følg grusveg langs og rundt Knappatjørna. Hold til venstre ved lekeplassen. Følg stien oppover, hold svakt til venstre. Når du kommer litt opp i høyden, kan du enten holde til venstre rett opp på kollen (tydelig sti), eller fortsette rett frem til du finner en sti som går langs sjøen. Stiene møtes igjen før toppen av Knappenfjellet. Det er er mange små stier der en kan gå ut på kanten og se på utsikten. På toppen av fjellet ser du ruinene fra andre verdenskrig. Stien ned går på venstre side av ruinene. Du går over bart fjell og holder litt mot kraftledningen ned mot tjernet og tilbake til parkeringsplassen. Vi brukte en halv time på en tørr dag, da gikk vi rett opp på kollen. Første gangen vi gikk var det veldig vått, vi lette etter stien og gikk «omveien» bak kollen. Da brukte vi rett under en time.

Knappatjørna
Utsikt mot Lyderhorn
Utsikt mot Løvstakken
Turparkering
Total distance: 1.94 km
Max elevation: 171 m
Min elevation: 92 m
Total time: 00:36:46
Download file: Knappenfjellet 01.06.2021.gpx

Du legger til ca 1 km og fin utsikt mot Grimstadfjorden langs kammen med denne ruten. Du ser også hvor vi lette etter stien i myren.

Total distance: 2.99 km
Max elevation: 136 m
Min elevation: 41 m
Total time: 01:02:19
Download file: Knappenfjellet_2020-11-28.GPX